Dövme

Çekiçle Dövme

Sistaş, yüksek kalitede karbon ve alaşımlı çelik dövme bileşenlerini pnömatik ve hidrolik çekiçleri kullanarak çeşitli endüstrilere parça döver. Müşterileri kalite odaklı, temin süresi kısa olan bu işlemden az adetli, kendi pazarında gelişmiş olan ürünlerinden talep eder. Çekiçle Dövme az adetli dövmeler için tercih edilen bir metodudur.

Sistaş’ta 20 Kj ile 110 Kj arasında 7 çekiçle dövme hattı mevcuttur. Çekiçle Dövme işlemi, kesik kesik hava üflenerek, yüksek bir basınç ile iş parçasını şekillendirir. Çekiç en yüksek noktadan hava basıncı ile itilir. Büyük ve küçük dövmeler sonsuz çeşit ve şekiller ile üretilir, parçalara maksimum esneklik verilerek güç çekiçleri ile dövülür. Çekiçle Dövme aynı zamanda ileri seviyede dar toleranslar oluşturabilir.

PRESLE DÖVME

Sistaş’ta presle dövmeler, geniş bir yelpaze içerisinde üretilir. Sürekli ilerleyen teknoloji ve devamlılık ilkesi ile, bu proses müşterilere ihtiyaçları olduğu geliştirilmiş hassaslığı sağlar. Bu presler müşterilere yüksek sayıda uygun fiyatlı ürünler ve aynı zamanda sürekli geliştirilen performans teknikleri ile fiyatlarda düşüş olmasını sağlar. Sistaş’ta 250 Ton ile 2500 Ton arasında 7 presle dövme hattı vardır.

Bu işlem yavaş ve sürekli bir baskı ile dövmenin yapıldığı alana uygulanır. Presli Dövme çekiçli dövmeye göre daha ekonomik olabilir ( az sayılı istekler haricinde) ve en yakın toleranslar tahlil edilebilir. Bu uygulama aynı zamanda simetrik ve asimetrik karbon, alaşımlı ve paslanmaz çelik parçalarında kullanılabilir. Sistaş, müşterilerinin ihtiyacı olan yoğunluk çözümünü sağlamakla birlikte en zorlu işlemleri presle dövme kabiliyeti ile gerçekleştirebilir.